Curriculum

Inclusie & Diversiteit


Masterclasses

De beste thought leaders delen hun kennis, ervaring en inzichten op gestructureerde manier in een interactieve masterclass van 60-90 minuten.​

Leadership Development

Het curriculum is gericht op (toekomstige) leiders en bestaat uit minimaal drie masterclasses afgesloten door een round table sessie.


Virtueel of incompany

Op basis van de behoefte van de opdrachtgever en de praktische omstandigheden vinden sessies virtueel en fysiek plaats.​

Round table

De round table vat de kerninzichten samen en vertaalt de opgedane kennis en inzichten naar de dagelijkse praktijk onder leiding van een top facilitator.

Inclusie & Diversiteit

Diversiteit en inclusie, modewoorden van deze tijd en daarmee soms ook holle begrippen. Elke verantwoordelijke organisatie en leider voelt de noodzaak om met deze thematiek om te gaan. Want keer op keer laat de actualiteit zien dat grote groepen mensen opstaan tegen ongelijkheid, dat de tijden veranderen en dat de emancipatiedrang van de nieuwe generatie groot is. Op mondiale schaal strijden vrouwen onder #metoo tegen intimidatie en grensoverschrijdend gedrag en zorgt de Black Lives Matter beweging voor een golf van protest tegen discriminatie en ongelijke behandeling. Op organisatieniveau is de roep om genderdiversiteit (meer vrouwen aan de top) voor specifieke ondernemingen in Nederland zelfs al verankerd in de wet via een quotum.

 

Leiderschap

Authentiek en geloofwaardig leiderschap op het thema van diversiteit & inclusie vereist diep begrip van de onderliggende ontwikkelingen en vraagstukken. Welke mechanismen liggen er ten grondslag aan ongelijkheid, machtsdenken en vooroordelen (bias)? Welke context en geschiedenis hebben de opspelende emancipatiebewegingen en ongelijkheidsprotesten? Welke rol speelt de ongemerkte invloed van achtergrond en cultuur binnen een organisatie? Welke perspectieven op samenwerking en verschillen zijn er? En wat leert bijvoorbeeld de wetenschap ons over arbeidsbeperking en de mogelijkheden van mensen met een beperking?

Neem contact op

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.