Curriculum

Purpose-led Leadership


Masterclasses

De beste thought leaders delen hun kennis, ervaring en inzichten op gestructureerde manier in een interactieve masterclass van 60-90 minuten.​

Leadership Development

Het curriculum is gericht op (toekomstige) leiders en bestaat uit minimaal drie masterclasses afgesloten door een round table sessie.


Virtueel of incompany

Op basis van de behoefte van de opdrachtgever en de praktische omstandigheden vinden sessies virtueel en fysiek plaats.​

Round table

De round table vat de kerninzichten samen en vertaalt de opgedane kennis en inzichten naar de dagelijkse praktijk onder leiding van een top facilitator.

De betekeniseconomie

Een van de belangrijkste thema’s van deze tijd is de ‘betekeniseconomie’ (of the purpose economy). Het nieuwe economische model waarin waarde het wint van geld en waar het maken van maatschappelijke impact het belangrijkste uitgangspunt is.  Je kunt het ook scherper stellen: bedrijven die geen maatschappelijke of duurzame missie hebben verliezen op termijn hun bestaansrecht. Nu alle landen de Sustainable Development Goals (SDGs) omarmen zullen bedrijven mee moeten gaan in het ontwikkelen van een nieuwe economische orde waarbij ze rekening moet worden gehouden met de ecologische en sociale grenzen van de planeet en de mens. Op de achtergrond speelt ook een internationaal debat over de houdbaarheid van onze huidige kapitalistische systeem en de ‘groeidefinitie’ in het bijzonder.

Leiderschap

Leiders zullen moeten inspelen op deze paradigmaverschuiving die consequenties heeft voor productie, consumptie en organisatie. Succesvol leiderschap (of Purpose-driven leadership) vereist diep begrip van de onderliggende ontwikkelingen en vraagstukken. Wat is de economische context waarin we opereren en hoe kenmerk het oude en nieuwe economische denken zich? Hoe moeten leiders aankijken tegen het concept van purpose (‘the trend of all trends’) en welke onderzoeken en data liggen hieraan ten grondslag? Hoe manifesteert het betekenisdenken zich bij consumenten, werknemers, klanten en investeerders? Wat zijn succesvolle cases van purpose-led leadership? Hoe kan ik als leider een force for good worden?

Neem direct contact op

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.