Podcasts


Luister hier naar de podcast Boeken in de Boardroom met de topauteurs gepresenteerd door Paul van Liempt.

Podcast #2

Podcast met Toon Gerbrands

In deze aflevering van Boeken in de Boardroom spreekt Paul van Liempt met Toon Gerbrands. Hij is algemeen directeur bij voetbalclub PSV. Hij kende successen als volleybalcoach, als schaatsmanager en als voetbaldirecteur bij AZ. Een no-nonsense man die op zijn eigen stijl vertrouwt. Hij schrijft ook boeken – waaronder Mijn stijl – over leiderschap.

In deze podcast spreekt hij openhartig over zijn manier van leiderschap binnen PSV. Wat betekent visie voor hem? Waarom is goede voorbereiding zo van belang en hoe kun je optimaal professioneel functioneren? Op welke manieren blijft PSV zich vernieuwen en hoe blijft de organisatie innovatief (data en tech)? Hoe kijkt hij aan tegen het stadion van PSV en tegen de Europese Competitie?

Hij spreekt ook over persoonlijke zaken als zijn nieuwe contract met de club (‘exit-clausule), over zijn omgang met de media, over zelfreflectie en over creativiteit. Hoe organiseert hij kritiek om zich heen en met wie?

Luister via SoundCloudSpotify of iTunes.

Podcast #1

Podcast met Marry de Gaay Fortman over haar boek Verdrink geen dooie eend

Journalist Paul van Liempt gaat in deze ‘Boeken in de Boardroom’ podcast in gesprek met topadvocaat Marry de Gaay Fortman. Ze schreef de bestseller ‘Verdrink geen dooie eend’ waarin ze haar ervaringen deelt als vrouw aan de top in een mannenwereld en haar inzichten geeft over hoe we verbinding kunnen zoeken om succesvoller, slagvaardiger en innovatiever te zijn.

Haar expertise als topadvocaat bij Houthoff, bestuurder en toezichthouder bij grote organisaties als De Nederlandse Bank en KLM, maar ook haar cultureel maatschappelijke betrokkenheid en voorzitterschap bij onder andere Stichting Topvrouwen maakt haar tot een autoriteit op gebied van corporate governance en good governance.

Luister via SoundCloudSpotify of iTunes.

 

In deze podcast: 

 • Waarom je in belangen moet denken en niet in standpunten
 • Hoe je voorkomt dat je ‘dead meat’ wordt in een (maatschappelijke) discussie en onderhandeling
 • Over topbeloningen, het ingroeiquotum voor vrouwen. De Gaay Fortman maakt zich zorgen over het SER advies waarin een ingroeiquotum is vastgelegd. Met name de VVD lijkt niet geneigd het advies over te nemen. 
 • Over het tegengeluid van zakenvrouw van het jaar Elske Doets die vindt dat je als vrouw geen excuus-Truus moet zijn. De Gaay Fortman reageert daarop.
 • De Gaay Fortman sluit niet uit dat het goed is om een grote rechtszaak te voeren tegen bedrijven die niet uit te leggen waarom zij het wettelijk opgelegde streefcijfer voor vrouwen aan de top niet volgen en wat ze er aan gaan doen. ‘Je moet topdown een duidelijk statement geven in de samenleving’.
 •  Ze gaat uitgebreid in op het ingroeiquotum en de betekenis daarvan voor de grote bedrijven.
 • Ze geeft praktische tips hoe je je als vrouw in een mannenwereld kan staande houden.
 •  Ze geeft aan wat de voordelen zijn van beminnelijke communicatie en staat stip bij effectief gedrag.
 •  Ze gaat uitgebreid in op het bouwen van een inclusieve bedrijfscultuur met de kracht van ‘diversity of thoughts’.
 •  Over hoe je als business leaders weet wat er speelt binnen je organisatie en binnen de samenleving.
 •  Ze prijst Feike Sijbesma (DSM) en Wiebe Draijer (Rabobank) om hun leiderschap, maatschappelijke betrokkenheid en toekomstgerichtheid.
 •  Ze doet een oproep aan CEOs om beter te communiceren en zich meer te mengen in het maatschappelijke debat
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief