Before they pass away

Auteur: Mark Blaisse Auteur: Jimmy Nelson

Prachtige portretten van onbekende volkeren domineren dit beeldschone boek. Fotograaf Jimmy Nelson reisde naar de meest afgelegen plekken om de unieke mensen in dit fotoboek te fotograferen. Teksten zijn geschreven door Mark Blaisse.


Mark Blaisse

Historicus, journalist

Lezingen & Keynotes


Jimmy Nelson

Fotograaf en fotojournalist

Lezingen & Keynotes

Mark Blaisse

Historicus, journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes

Historicus, journalist, schrijver. Twintig jaar bestuurs- en regeringsadviseur. Heeft reclamebureau geleid, is hoofdredacteur geweest en oorlogscorrespondent, is oprichter van twee adviespraktijken (SBRK, Pilgrims) heeft een restaurant gehad in Amsterdam, is bestuurder van Artsen Zonder Grenzen geweest. Kan in vijf talen opereren.

Jimmy Nelson

Fotograaf en fotojournalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes

Nederlands-Engelse kunstenaar Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) heeft de afgelopen dertig jaar gewerkt als een fotograaf en is de initiatiefnemer van de Jimmy Nelson Foundation. Op 16-jarige leeftijd was hij dat per ongeluk de verkeerde medicatie voorgeschreven en leed aan Alopecia totalis, waardoor hij al zijn haar verloor. Op het internaat van de jezuïeten werd zijn kaalheid aangezien als een teken van rebellie en hij voelde zich sociaal geïsoleerd. Als gevolg hiervan begon Jimmy onbewust zijn zoektocht naar een plek waar hij zich op zijn gemak voelde in de wereld. Op 18-jarige leeftijd koos hij voor Tibet, waar hij in zijn naïviteit dacht dat alle jonge mannen kaal waren en hij zich op zijn gemak zou voelen. Het was de katalysator voor zijn eindeloze zoektocht naar menselijke connectie.

Before they pass away

Met deze onvermijdelijke zoektocht naar zichzelf, kwam hij in aanraking met

een verscheidenheid aan mensen met ieder hun eigen cultuur, taal en ideeën over schoonheid.

Hij besloot de mensen die hij ontmoette waardig vast te leggen op camera. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn romantische, iconische en uitbundige stijl, die hij bundelde in zijn eerste boek Before they pass away waar 200.000 exemplaren van verkocht werden. Het succes sterkte hem in zijn missie om inheemse culturen te eren.

Homage to Humanity

In januari 2016 begon hij met reizen en wilde de lezer echg meenemen op zijn reis.

Door interviews, verhalen, film en 360 graden materiaal te verzamelen naast zijn fotografie ontstond een meeslepende ervaring voor de toeschouwer en lezer.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.