Bezieling werkt

Auteur: Hans Wopereis

We leven in een overgangstijd waarin de hiërarchische manier van organiseren onder druk staat. Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp’er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk onder toenemende werkdruk en een gebrek aan motivatie. Hoe dit te keren?

De enige weg is bezieling. Wanneer mensen elkaar gaan herkennen en vinden in het diepste wat hen drijft, geven ze vanzelf dat “extra’. Dat maakt het verschil en brengt samenwerking opnieuw blijvend plezier en vervulling. Bezieling werkt biedt een inspirerend en praktisch kader van acht universele waarden die je kunt inzetten om bezieling tot beginpunt te maken in je organisatie en de cultuur van je team. Met het aanboren van deze acht bronnen ontwikkelt je organisatie zich tot een betekenisvolle plek, waar ieders leiderschap wordt aangesproken.

“Dit boek beschrijft acht levensgrote thema’s als bezieling, vertrouwen en waarachtigheid op een

praktische en laagdrempelige manier. Thema’s die ieder in zichzelf om jaren van reflectie en oefening vragen en – waarschijnlijk daardoor – binnen organisaties onterecht te weinig aandacht krijgen.’

Wouter Hart, spreker en auteur van ‘Verdraaide organisaties’

Hans Wopereis is mededirecteur van het ITIP School voor Leven en Werk en werd bekend met ‘Het licht en de korenmaat’. Hij

heeft meer dan dertig jaar ervaring in cultuurveranderingstrajecten en leiderschapsopleidingen.

Daarnaast geeft hij leiding aan een team van begeleiders dat werkzaam is op het kruisvlak van organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling en dat mede aan de wieg heeft gestaan van dit boek.


Hans Wopereis

Organisatieontwikkelaar en leiderschapsbegeleider

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Hans Wopereis

Organisatieontwikkelaar en leiderschapsbegeleider
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Hans Wopereis is mede-directeur van het ITIP School voor Leven en Werk en werd bekend met het boek ‘Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever’. Sinds hij in zijn studententijd voorzitter werd van de VeerStichting en het carrièrepad van de advocatuur achter zich liet, zet hij zich in voor een samenleving waarin de traditioneel gescheiden werelden van werk en van spiritualiteit weer met elkaar verbonden worden. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in organisatie-ontwikkelingstrajecten en leiderschapsopleidingen.

Hij begeleidt met enige regelmaat (management) teams die hun cultuur tegen het licht willen houden, biedt een doorlopende masterclass aan voor mensen in eindverantwoordelijke functies, en leidt diverse retraites binnen het ITIP. Samen met vriend en collega Bas Klinkhamer bestuurt hij het ITIP en geeft zelf leiding aan het team dat in organisaties werkzaam is en aan een kring van loopbaanbegeleiders. Ook stond hij in samenwerking met reisorganisatie SNP aan de wieg van Bezinningstochten. Onlangs verscheen zijn tweede boek ‘Bezieling werkt; acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties’. Hans Wopereis is getrouwd, heeft twee volwassen dochters en woont samen met een ander gezin in een boerderij in de buurt van Zutphen.

Onderwerpen waarover Hans Wopereis spreekt:

Werk als spirituele weg, de ziel van organisaties, bezielend leiderschap, bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties, zin en onzin van zelfsturing.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.