Bovenbazen

Auteur: Camiel Selker

‘De perceptie speelt een belangrijke rol: je moet veel verdienen omdat je belangrijk bent. Het beloningsgetalletje wordt een doel op zich.’ – Peter Borgdorff, commissaris en pensioenfondsdirecteur
Al meer dan dertig jaar sleutelen ondernemingen aan het beloningspakket van hun bestuurders. Met dat pakket moeten ze concurreren op de vaak internationale markt voor topmanagers, die soms meer dan drie keer hun jaarsalaris kunnen verdienen met het leveren van topprestaties. Maar bestaat die markt voor topmanagers eigenlijk wel? En leidt variabele beloning echt tot betere prestaties? Of hebben ondernemingen misschien een systeem ontwikkeld dat toch niet zo perfect is als het lijkt?

In dit boek laten Hein Haenen en Camiel Selker zien hoe het er in de Nederlandse bestuurskamers aan toegaat. Wat zijn de regels van het spel? Hoe beslissen commissarissen over de beloning van de ‘bovenbazen’? Wat wordt in hun kringen beschouwd als redelijk en waarom? Met grote kennis van zaken en aan de hand van talrijke interviews met de belangrijkste spelers wordt de topbeloning in historisch en internationaal perspectief geplaatst, geïllustreerd met anekdotes en voorbeelden uit de praktijk. De topbeloning is ondanks alle ingrepen en aanpassingen scheef gegroeid. De tijd blijkt rijp voor een nieuw en duurzaam beloningsbeleid.


Camiel Selker

Gedragseconoom, (tech)ondernemer, docent

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Camiel Selker

Gedragseconoom, (tech)ondernemer, docent
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Camiel Selker is auteur van het boek ‘Bovenbazen en de scheefgroei van hun beloning’. Hij is adviseur van bestuur en commissarissen van de grootste Nederlandse werkgevers en kent de discussie over de beloning van de top van binnenuit. Naast de top, stimuleert hij topmanagers om na te denken over duurzaam werkgeverschap om zo hun concurrentiepositie te verbeteren.

Thema’s waar Camiel Selker over spreekt:

Maatschappelijk verantwoord werkgeverschap als concurrentievoordeel. Hoe kunnen organisaties de factor arbeid inzetten om duurzame waarde te creëren? Hoe kunnen innovatie en technologische ontwikkeling een bijdrage leveren aan een concurrerend verdienmodel, zonder dat dit ten koste gaat van de medewerkers? Wat vergt dit van bestuur, commissarissen, aandeelhouders en medewerkers zelf? Selker gaat in op het bestuursmodel, de prioriteiten en de praktische invulling van duurzaam werkgeverschap.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.