De stijldanser

Auteur: Roel Janssen

Onder pseudoniem Menno Lindeman. Een tieneridool op dramatische wijze aan zijn einde. De hoofdredacteur van De Wereld staat voor een raadsel, en de primeur is hem door de neus geboord.

Tjalling Broersma, hoofdredacteur van het landelijke ochtendblad De Wereld, is een perfectionist. Zijn liefde voor de stijlvolle bewegingen van ballroom-dansen combineert hij met zijn ambitie om van De Wereld de beste krant van Nederland te maken. Dan dient verslaggeefster Désirée Dercksen zich aan: deze jonge, vrijgevochten journaliste is een primeurjager pur sang. Ze brengt ministers in verlegenheid met bouwschandalen en ontdekt dat er een aanslag zal worden gepleegd op het zingende tieneridool Zinni. Maar wie is eigenlijk deze Désirée (bijnaam: DéDé), en wat zijn haar bronnen? Is zij te vertrouwen? De situatie wordt er niet veel beter op als zijn medewerkers zich niet in zijn plannen voor vernieuwing kunnen vinden en vertrouwelijke informatie over zijn vermeende relatie met Dercksen op internet verschijnt.


Roel Janssen

Financieel-economisch journalist

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roel Janssen

Financieel-economisch journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Ruim dertig jaar heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt als redacteur van NRC Handelsblad: als financieel-economisch redacteur, als commentator en als redacteur op de parlementaire redactie. Hij was correspondent in Zuid-Amerika voor de NRC en NOS, met als standplaats Rio de Janeiro in Brazilië. Ook heeft hij enige tijd als correspondent gewerkt in Brussel.

Hij is voorzitter van het Fonds Bijzondere Journalistieke projecten dat subsidies aan journalisten verleent voor tijdrovende en diepgravende journalistieke projecten. Hij is ook voorzitter van de jury van de Anne Vondelingprijs, die jaarlijks een prijs voor politieke journalistiek uitreikt. Daarnaast is hij lid van de Centrale Plancommissie (CPC) van het Centraal Planbureau (CPB) en lid van de Advisory Board van OMFIF, een financiële denktank in Londen.

Over zijn boeken en over de financieel-economische actualiteit houdt hij lezingen. Ook treedt hij op als gespreksleider van discussiebijeenkomsten. Schrijven is niet alleen zijn beroep, ook zijn hobby. Daarnaast heeft hij een ander favoriet tijdverdrijf: zeezeilen. In 2018 heeft hij zijn 36-voet zeilboot teruggevaren van de Azoren naar de Atlantische kust van Frankrijk. Roel Janssen werkt op dit moment aan een nieuw en onthullend boek over ING.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.