De Tuk Tuk company

Auteur: Geert Kloppenburg

In oktober 2004, als de kruitdampen van de Amsterdamse taxioorlog amper zijn opgetrokken, richt ik samen met mijn compagnon en vriend Martijn Beversluis een nieuw soort taxionderneming op: de Tuk Tuk Company. Volgens ons zijn de gemotoriseerde driewielers uit Thailand een welkome aanvulling op ‘The Last Mile’: het na-vervoer van passagiers op korte ritjes die taxi’s toch niet willen rijden. De Tuk Tuk Company blij, taxi’s blij, passagiers blij.
Maar het loopt totaal anders.

‘Hoe dan?’ vraag ik me vertwijfeld af als ik mijn eerste stappen als ondernemer wil zetten. Waar moet ik beginnen? Hoe financier ik zo’n onderneming? Wat zijn de valkuilen? Waar liggen de kansen, het gevaar, de problemen en de oplossingen?

Doordringen in de wonderlijke taxiwereld is in die tijd al moeilijk genoeg, maar voldoen aan alle regels van de Dienst Wegverkeer (RDW) voordat je een Tuk Tuk op de Nederlandse weg hebt, blijkt nog veel ingewikkelder. Met kunst- en vliegwerk, intuïtie en de nodige lef bewandel ik daarom noodgedwongen een alternatieve weg. En daarbij doe ik verbijsterende constateringen.

Dit eerste deel over de opkomst van de Tuk Tuk Company toont op smakelijke wijze alle klassieke fouten die een beginnend ondernemer kan maken. Toch is dit geen standaard managementboek. Het is ook een persoonlijk verhaal over mijn jeugd, foute (studie-)keuzes en mijn liefde voor cricket en Zandvoort. Bovendien krijgt de lezer eindelijk antwoord op de vraag waarom ik in Groningen al jaren bekendsta als De Kaasdief!


Geert Kloppenburg

Mobiliteitsexpert en ondernemer

Dagvoorzitter Lezingen & Keynotes Masterclasses

Geert Kloppenburg

Mobiliteitsexpert en ondernemer
Beschikbaar voor: Dagvoorzitter Lezingen & Keynotes Masterclasses

Dagvoorzitter

Geert Kloppenburg maakt verbinding met de zaal en sprekers door écht te luisteren. Hij kan razendsnel schakelen tussen spreker en publiek, hij vraagt door zodat er duidelijke antwoorden komen. Hij denkt mee, is ruimdenkendheid en inlevend en kan daarom moeiteloos iedere doelgroep aan. Hij is gepassioneerd op verandering en heeft een sterk geloof dat verandering niet morgen maar vandaag al kan. Waar de ander afremt geef Geert Kloppenburg gas.

Spreker

Als je de zaal op een luchtige en manier wil inspireren is Geert Kloppenburg de aangewezen persoon. Geert draait geen standaard verhaaltje af, maar vertelt een vernieuwend verhaal toegepast op de gelegenheid en locatie. Hij is dé expert op het gebied van leefbaarheid en bereikbaarheid. Als geen ander weet hij zijn passie voor verbetering over te dragen. Hij denkt een stap verder en brengt plannen/oplossingen/ daardoor dichter bij de mensen. Geert Kloppenburg inspireert de zaal, hij zet het publiek op scherp en laat ze lachen door met ongemak te spelen en anekdotes te vertellen geput uit zijn uitgebreide kennis en persoonlijke ervaringen.

 

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.