De zijkant van de macht

Auteur: Julia Wouters

Als bij de zoektocht naar politiek talent “de kwaliteit voorop staat’, zoals premier Rutte beweert, valt de keuze in de praktijk meestal op een man. Partijen zetten tijdens de verkiezingen wel een vrouw op twee, maar die zit bij de onderhandelingen haast nooit aan tafel.
De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten, Els Borst zei het al. Maar vreemd genoeg neemt het aantal vrouwen daar juist af. Terwijl de maatschappelijke betrokkenheid en het activisme onder vrouwen de laatste jaren sterk is gegroeid, hebben weinigen de ambitie om de politiek in te gaan. Hoe komt dat?

In De zijkant van de macht zoekt Julia Wouters naar een verklaring. Daarvoor put ze uit haar eigen kennis, (internationale) onderzoeken en natuurlijk de ervaring van politici zelf. Haar boek geeft tal van verrassende inzichten, praktische tips en staat vol sprekende anekdotes, die ons laten zien hoe het nu in de politiek werkt, en wat vrouwen én mannen moeten veranderen om er samen wél een succes van te maken.
Julia Wouters (1968) kent de Nederlandse politiek door en door. Zij is politicoloog en was elf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher als zijn politiek adviseur en speechschrijver. Daarvoor werkte ze als journalist en als parlementair verslaggever bij verschillende actualiteitenprogramma’s.


Julia Wouters

Trainer, coach, diversiteitsdenker

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Julia Wouters

Trainer, coach, diversiteitsdenker
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Na jaren werkzaam geweest te zijn in de schaduw van de macht scheef Julia Wouters het boek De Zijkant van de Macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan  mannen over te laten.

Een boek dat lovende kritieken kreeg en dat vrouwen en mannen aan het denken zet, inzichten geeft en vol praktische tips staat.

Julia spoort vrouwen aan om met een beter begrip van alle barrières en obstakels die ze op hun weg tegen komen te streven naar authentiek leiderschap. Zodat ze niet langer proberen iets of iemand anders te zijn maar een authentieke manier vinden om succesvol te zijn. Die lessen zijn nuttig voor vrouwen met politieke ambities maar ook al die andere vrouwen met ambities, waar dan ook.

De politiek, maar ook het bedrijfsleven, NGO’s en andere organisaties worden succesvoller en effectiever als vrouwen er tot hun recht komen. Dat is Julia’s drijfveer. Met haar jarenlange ervaring als parlementair journalist, verslaggever en politiek adviseur van mannen én vrouwen, helpt ze organisaties, bedrijven en professionals succesvol te zijn.

Julia traint en coacht individuen en groepen. Houdt inspirerende keynote-speeches, prikkelende workshops en leerzame lunchlezingen. Julia maakt aan het lachen, zet aan tot denken en laat je boordevol energie achter.

De missie van Julia is mensen en organisaties hun stem helpen vinden zodat ze bewust authentiek kunnen zijn. Met speciale aandacht voor vrouwen en diversiteit.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.