Diagnose depressie

Auteur: Robert Schoevers

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met een stemmingsstoornis zoals depressie. Depressie is wereldwijd een van de belangrijkste aandoeningen als het gaat om ziektelast voor individu en samenleving. Huidige behandelingen zijn effectief, maar ondanks verrassende nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen is volledig herstel nog altijd niet voor iedereen haalbaar. Zelfmoordgedachten komen bij depressie vaak voor en suïcide is een belangrijke doodsoorzaak.

Hoewel de openheid over psychiatrische aandoeningen de afgelopen jaren is toegenomen, leven er nog altijd veel vragen over behandelingen en uitkomsten. Want wat is depressie nu eigenlijk? Hoe ziet de behandeling eruit? Hoe ga je om met suïcidaliteit? Wat gebeurt er tijdens een psychiatrische opname? Kan depressie worden voorkomen? Welke nieuwe en experimentele behandelingen komen eraan?

In dit heldere en toegankelijke boek, geschreven door een psychiater en een patiënt, belicht ieder vanuit zijn eigen perspectief de medische en de persoonlijke kant van depressie voor een groot publiek.


Robert SchoeversLezingen & Keynotes

Robert Schoevers


Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes

Robert Schoevers (1962) is hoogleraar en afdelingshoofd psychiatrie in het Universitair Centrum Psychiatrie in Groningen. Naast zijn werk als psychiater maakte hij eerder documentaires en voorlichtingsfilms over medische onderwerpen, waaronder recent de veelbekeken NTR-serie Doe even normaal.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.