duurzaamheid-in-de-borardroom

Duurzaamheid in de Boardroom

Auteur: Wouter Scheepens

Een boek over ‘brede waardecreatie’ door bedrijven, uitgerekend in een tijd van berichten over dreigende vijandige overnames van bedrijven die expliciet zijn in hun duurzaamheidsambities en losbarstende discussies over de sterke focus op aandeelhouderswaarde. “Het voelde alsof het tijdgewricht me nog eens extra in mijn schrijfwerk aanspoorde”, zegt auteur Wouter Scheepens. Met zijn bedrijf Steward Redqueen helpt Scheepens in het dagelijks leven bestuurders en commissarissen om duurzaamheid in hun organisatie te verankeren.

De aandacht daarvoor is in de boardrooms niet dik gezaaid of slechts gericht op ‘scores’ in duurzame ratings en benchmarks, zo is zijn ervaring. In dit boek kijkt Scheepens naar de huidige praktijk, om vervolgens ondernemingen uit te dagen te bedenken op welke maatschappelijke uitdaging zij, als onderdeel van de samenleving, een antwoord zijn.


Wouter Scheepens

Partner adviesbureau en Adjunct professor TIAS business school

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Wouter Scheepens

Partner adviesbureau en Adjunct professor TIAS business school
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Wouter publiceerde het boek ‘Duurzaamheid in de Boardroom’, waarin hij het belang van leiderschap en governance voor verduurzaming beschrijft. Het is een boek met een positieve boodschap, maar Wouter benadrukt dat het huidige topmanagement van grote bedrijven over het algemeen nog heel wat stappen te zetten heeft.


Wouter is founding-partner van het adviesbureau Steward Redqueen, dat wereldwijd projecten uitvoert op het gebied van duurzaamheid en impact. Het bureau heeft een team van 17 professionals en werkt voor multinationals, financiële partijen, goede doelen en overheden. De missie van het bedrijf is “Making business work for society”.
Daarnaast is hij als adjunct-professor verbonden aan TIAS, school for business and society.

Tot 2002 was Wouter werkzaam bij ABN AMRO bank. Hij had functies in het kantorennet, was adjunct secretaris RvB/assistent van de CEO, en SVP Brand and Reputation management. In die laatste functie heeft hij duurzaamheid op de agenda van de bank gezet.


Wouter studeerde rechtsgeleerdheid (Universiteit Tilburg), Management en Organisatie (Post graduate master Tias Business school), Corporate Communications (Post graduate master Erasmus Universiteit) en hij heeft het Erasmus Programma voor Commissarissen en Toezichthouders afgerond.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.