Effectieve gesprekken

Auteur: Jan Hille Noordhof

Je voert ze dagelijks: gesprekken waarin je iets wilt bereiken of gedaan wilt krijgen van de ander. Je probeert een opdracht binnen te slepen, je project de goede kant op te sturen of gewoon je dochter haar huiswerk te laten maken. In alle gevallen is het doel anderen enthousiast te krijgen voor jouw ideeën, inzichten en voorstellen. Want je moet rekening houden met belanghebbenden en je omgeving, maar je zit jezelf soms ook behoorlijk dwars met interne conflicten, faalangst of een gebrek aan pragmatisme. Tegelijkertijd wordt het steeds belangrijker je te profileren, zodat juist jij de opdracht of het project krijgt – en dat geldt niet alleen voor zzp’ers.Noordhof en Backx leren je effectief invloed uit te oefenen en je eigen nietproductieve gedrag af te leren met behulp van inzichten uit de cognitieve gedragswetenschappen, namelijk de Rationeel Emotieve Training (ret). Effectieve gesprekken is rijk aan voorbeelden en doorspekt met wetenschappelijk onderzoek, maar het biedt ook een praktische cursus ret. Direct resultaat verzekerd.


Jan Hille Noordhof

Facilitator, consultant, trainer

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Jan Hille Noordhof

Facilitator, consultant, trainer
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

‘We don’t see things as they are, we see them as we are’ (Anais Nin)

Altijd in voor iets nieuws, mits het doeltreffend is. Iedere vorm mag, zolang er verandering in gang wordt gezet. Jan Hille is in zijn element als mensen hun aannames en overtuigingen ter discussie durven te stellen. Is de wereld wel zoals je ‘m gedacht had? Denken om begrip te krijgen. Kijken en luisteren om patronen te ontdekken, systemen te ontmaskeren. En inspireren om verandering in gang te zetten.

Hij daagt je graag uit kritisch te zijn op je eigen overtuigingen, maar evenzeer op de wereld om je heen. Het zijn allemaal constructen en keuzes. En elke constructie kan herbouwd worden, zoals je elke keuze kunt heroverwegen.

Tijdens zijn lezingen en workshops wordt de context waarbinnen je opereert nooit vergeten. Als de omgeving niet mee verandert, zwem je wel erg tegen de stroom in.

Om het blikveld van zijn publiek en zichzelf te verruimen verzorgt hij sinds een paar jaar ook trainingen in Bologna en Zuid Afrika. In de ontmoeting met mensen in een andere cultuur verruimt je blik bijna als vanzelf.

Zijn specialisme: alle communicatie waarbij het schuurt. Dus: Conflicthantering, Onderhandelen, Doeltreffend Adviseren en Persoonlijke Effectiviteit.

Verder is Jan Hille een niet-onverdienstelijk dichter. Hij treedt soms op met zijn poëzie en was tot twee maal toe winnaar van een poëziewedstrijd.

Zijn eigen inspiratiebronnen? Toneel, muziek, poëzie, geschiedenis en mensen.

‘Onderwerpen waar Noordhof over spreekt:

  • Waarom zeggen we niet wat we vinden? En wat daaraan te doen!
  • Een veilige bedrijfscultuur, hoe bereik je die?
  • Het antwoord op #MeToo; hoe zorg ik voor een open en veilige bedrijfscultuur
  • Het overwinnen van je eigen belemmerende overtuigingen
  • Hoe bereik ik mijn doelen in een lastige omgeving?
  • Zelfsturing en moderne vormen van (mede)zeggenschap
  • Agile-principes in de praktijk

Via deze link is een artikel in het FD te lezen met Jan Hille Noordhof.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.