Grof geld

Auteur: Roel Janssen

Van Grof Geld zijn al meer dan tienduizend boeken verkocht. Het boek bevat historische hoofdstukken over Financiële schandalen en speculaties in Nederland, vanaf de Romeinse tijd tot 2012.

Niet alleen het Vestia-hoofdstuk heeft een link met de actualiteit. Een ander hoofdstuk gaat over Koning Willem I – eind deze maand wordt herdacht dat hij 200 jaar geleden aan land kwam bij Scheveningen en werd uitgeroepen tot koning van Nederland. Prins Willem-Frederik kwam berooid aan wal en stierf schatrijk. In Grof Geld wordt uit de doeken gedaan hoe hij twintig jaar lang een geheim fonds beheerde, waarover de regering en het parlement niets te zeggen hadden. Toen hij in 1840 aftrad als koning had Nederland een staatsschuld van 228 procent van het nationale inkomen en was het land bankroet.


Roel Janssen

Financieel-economisch journalist

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roel Janssen

Financieel-economisch journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Ruim dertig jaar heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt als redacteur van NRC Handelsblad: als financieel-economisch redacteur, als commentator en als redacteur op de parlementaire redactie. Hij was correspondent in Zuid-Amerika voor de NRC en NOS, met als standplaats Rio de Janeiro in Brazilië. Ook heeft hij enige tijd als correspondent gewerkt in Brussel.

Hij is voorzitter van het Fonds Bijzondere Journalistieke projecten dat subsidies aan journalisten verleent voor tijdrovende en diepgravende journalistieke projecten. Hij is ook voorzitter van de jury van de Anne Vondelingprijs, die jaarlijks een prijs voor politieke journalistiek uitreikt. Daarnaast is hij lid van de Centrale Plancommissie (CPC) van het Centraal Planbureau (CPB) en lid van de Advisory Board van OMFIF, een financiële denktank in Londen.

Over zijn boeken en over de financieel-economische actualiteit houdt hij lezingen. Ook treedt hij op als gespreksleider van discussiebijeenkomsten. Schrijven is niet alleen zijn beroep, ook zijn hobby. Daarnaast heeft hij een ander favoriet tijdverdrijf: zeezeilen. In 2018 heeft hij zijn 36-voet zeilboot teruggevaren van de Azoren naar de Atlantische kust van Frankrijk. Roel Janssen werkt op dit moment aan een nieuw en onthullend boek over ING.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.