Handboek Holleeder

Auteur: Harry Lensink

Is hij inderdaad een topcrimineel? Een sluwe afperser? Misschien zelfs een koelbloedige moordenaar? Was hij de godfather van een geoliede criminele organisatie? Of is Willem Holleeder het slachtoffer van een paranoïde, leugenachtige vastgoedhandelaar en een gefrustreerd opsporingsapparaat? Zelden riep een hoofdverdachte uit een strafdossier zoveel vragen op.

De afgelopen jaren heeft justitie zwaar geschut in stelling gebracht tegen hem en zijn medeverdachten. Het dossier tegen Holleeder en de zijnen telt tientallen ordners, gevuld met uitgewerkte telefoontaps, geheime gesprekken met slachtoffers, stiekeme observaties, rechtshulpzoekenden all over the world en vooral veel verhoren. Met vaders, moeders, nabestaanden, echtgenotes, zakenrelaties, kinderen, werknemers, slachtoffers, vrienden en vijanden.

Talloze bekenden en onbekenden uit het criminele milieu komen langs. Daarnaast passeert een leger aan bankiers, advocaten, vastgoedmagnaten, Bekende Nederlanders en ogenschijnlijk saaie boekhouders de revue. Vrij Nederland-journalisten Marian Husken en Harry Lensink spraken met een groot aantal betrokkenen en doken in het dossier, dat de basis vormt van wat op voorhand al ‘het proces van de eeuw’ is genoemd. In Handboek Holleeder zetten zij de hoofdrolspelers op een rij. In heldere profielen schetsen ze de vaak ingewikkelde lijnen tussen verdachten, slachtoffers en getuigen. Een must voor iedereen die wil weten wie wie is op het snijvlak van boven- en onderwereld.


Harry Lensink

Journalist

Lezingen & Keynotes

Harry Lensink

Journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes

Follow the money. Met dat motto in het achterhoofd dook onderzoeksjournalist Harry Lensink al sinds jaar en dag in de wereld van de georganiseerde misdaad. Hij schreef talloze artikelen en meerdere bestsellers over de jacht op crimineel geld. Lensink is eindredacteur van programma Argos en maakte de populaire Willem-podcast, waarin hij samen met zijn collega Marian Husken wekelijks achtergronden geeft bij het actuele crime-nieuws.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.