Het boek van Job

Auteur: Roek Lips

Op 17 oktober 2011 raakt Job Lips, achttien jaar oud, vermist in Spanje, nadat hij met vrienden is gaan zwemmen in de zee bij San Sebastian. Ondanks de inzet van de hulpdiensten wordt zijn lichaam niet gevonden. Twee weken na de vermissing van Job begint zijn vader Roek Lips met het beschrijven van zijn zoektocht, om te leren omgaan met het diepe verdriet en de leegte, en om greep te krijgen op de noodlottige gebeurtenis en de betekenis hiervan voor zijn leven. Tijdens het schrijven raakt hij steeds meer in gesprek met zijn eigen vader Jan, die, ondanks de weinige woorden die hij nog heeft vanwege een vorm van dementie, nooit heeft kunnen praten over de plotselinge dood van diens eigen vader, Klaas Lips. Het boek Job is een liefdevol verslag van het zoeken naar woorden in een situatie waarvan veel mensen zeggen dat er geen woorden voor zijn. Ondanks de verschrikkelijke gebeurtenis slaagt Roek Lips erin om het leven weer op te pakken en dichter bij zijn eigen kern te komen en bij hen die hij werkelijk liefheeft.


Roek Lips

Journalist, bestuurder, leiderschapsadviseur

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roek Lips

Journalist, bestuurder, leiderschapsadviseur
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roek Lips (1961) is een veelzijdig persoon. Journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, oud-bestuurder (televisiedirectie NCRV en NPO/RvB Publieke Omroep) en film- en theatermaker. Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren. Ervaren in strategische verandering, crisis, natuurlijk optreden en leiderschapsontwikkeling. Hij wordt regelmatig gevraagd voor masterclasses en interactieve inspiratiesessies op het gebied van merk en reputatie-ontwikkeling en nieuw leiderschap.

Wie kies je om te zijn

Voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd.

Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en in verwarring is? Wat vraagt dat van ons (persoonlijk) leiderschap? Roek Lips is in gesprek gegaan met inmiddels meer dan 100 bestuurders, wetenschappers, kunstenaars en andere mensen met een bijzonder verhaal, op zoek naar inspiratie en houvast. Al deze gesprekken zijn met camera vastgelegd. Door gebruik te maken van stijlvol gefilmde fragmenten zet Roek in deze interactieve sessie aan tot reflectie en dialoog. Aan de hand van opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen neemt Roek je mee en daagt je uit met prikkelende vragen.

Een keynote, inspiratiesessie, of masterclass die houvast biedt in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Want ondanks alles wat er op je pad komt, is er altijd de vrijheid om te kiezen.

Het dagblad Trouw publiceert met regelmaat artikelen met verhalen uit de serie, die stuk voor stuk ‘best gelezen’ zijn.

‘Wie kies je om te zijn’ met medewerking van onder meer Ahmed Aboutaleb, Wiebe Draijer, Paul de Blot, Claudia de Breij, Louis van Gaal, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Reinbert de Leeuw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Typhoon, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw en vele anderen.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.