Het enneagram in organisaties

Auteur: Oscar David

Het enneagram in organisaties 1e druk is een boek van Oscar David uitgegeven bij Mediawerf. ISBN 9789490463571

Organisaties worden platter en teams zelfsturender, terwijl veranderingen zich van alle kanten aandienen. Inzicht in jezelf en anderen is hierdoor belangrijker dan ooit. Het enneagram is een beproefd model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kunt communiceren, bewuster kunt leidinggeven en met teams betere resultaten kunt boeken.

De theorie van het enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type bedient zich van een specifieke strategie die tot succes leidt, maar ook belemmeringen met zich meebrengt. Inzicht in je type helpt je eigen drijfveren beter te doorgronden en zorgt dat je doelen makkelijker kunt bereiken.

Het enneagram biedt veel aanknopingspunten bij (team)coaching, talentonwikkeling en organisatieverandering. In dit boek wordt je wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk.


Oscar David

Organisatiepsycholoog, bestuursadviseur, Adj. Prof. aan TIAS

Dagvoorzitter Lezingen & Keynotes Masterclasses

Oscar David

Organisatiepsycholoog, bestuursadviseur, Adj. Prof. aan TIAS
Beschikbaar voor: Dagvoorzitter Lezingen & Keynotes Masterclasses

Oscar David is organisatiepsycholoog, executive coach, bestuursadviseur en enthousiast en betrokken spreker en auteur op het gebied van leiderschap en verandering. Daarnaast is hij Adjunct Professor of Leadership aan TIAS, School for Business and Society, Tilburg University. Oscar David is auteur van verschillende boeken, waaronder Macht! – van instict tot integriteit, Het Enneagram in Organisaties en vele artikelen en boekbijdragen.

De afgelopen 30 jaar begeleidde hij leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen. Zijn lezingen gaan over leiderschap en macht en hij praat net zo aansprekend over de meest recente wetenschappelijke onderzoeken als dat hij put uit de vele praktijkvoorbeelden van de afgelopen jaren. Hij is een regelmatige gast bij BNR Radio waar hij graag spreekt over leiderschap en macht aan de hand van het laatste nieuws.

De lezingen van Oscar David zijn persoonlijk en dynamisch. Iedereen heeft te maken met macht en leiderschap en door de koppeling van actualiteit en aansprekende voorbeelden zitten deelnemers snel op het puntje van hun stoel.

Onderwerpen waar Oscar David graag over spreekt: Macht, leiderschap, psychologie, integriteit, boardroom dynamics, communicatie, conflict, persoonlijke ontwikkeling, coaching, diversiteit

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.