Het licht en de korenmaat

Auteur: Hans Wopereis

‘Licht en de korenmaat – je ziel als werkgever’ gaat over de bezielende invloed die je als individu kunt uitoefenen binnen je organisatie als je je persoonlijke spiritualiteit weet te verbinden met je dagelijks werk. Nog een hele uitdaging, want hoe maak je die verbinding in een werkomgeving die zo dikwijls geregeerd wordt door vaste routines en kortetermijnbelangen? Wopereis laat zien dat als je het durft om je licht niet onder de korenmaat van de cultuur te zetten, maar het juist ten volle te laten schijnen, j j het beslissende verschil kan maken in het doorbreken van een gevestigde cultuur.

Kortom: een inspirerend en praktijkgericht boek waarin mythen, sprookjes en (bijbel)verhalen een grote rol spelen speciaal voor iedereen die van grotere betekenis wil zijn in zijn werkomgeving. Maar ook als je vanuit professioneel oogpunt geïnteresseerd bent in het verband tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatie ontwikkeling.


Hans Wopereis

Organisatieontwikkelaar en leiderschapsbegeleider

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Hans Wopereis

Organisatieontwikkelaar en leiderschapsbegeleider
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Hans Wopereis is mede-directeur van het ITIP School voor Leven en Werk en werd bekend met het boek ‘Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever’. Sinds hij in zijn studententijd voorzitter werd van de VeerStichting en het carrièrepad van de advocatuur achter zich liet, zet hij zich in voor een samenleving waarin de traditioneel gescheiden werelden van werk en van spiritualiteit weer met elkaar verbonden worden. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in organisatie-ontwikkelingstrajecten en leiderschapsopleidingen.

Hij begeleidt met enige regelmaat (management) teams die hun cultuur tegen het licht willen houden, biedt een doorlopende masterclass aan voor mensen in eindverantwoordelijke functies, en leidt diverse retraites binnen het ITIP. Samen met vriend en collega Bas Klinkhamer bestuurt hij het ITIP en geeft zelf leiding aan het team dat in organisaties werkzaam is en aan een kring van loopbaanbegeleiders. Ook stond hij in samenwerking met reisorganisatie SNP aan de wieg van Bezinningstochten. Onlangs verscheen zijn tweede boek ‘Bezieling werkt; acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties’. Hans Wopereis is getrouwd, heeft twee volwassen dochters en woont samen met een ander gezin in een boerderij in de buurt van Zutphen.

Onderwerpen waarover Hans Wopereis spreekt:

Werk als spirituele weg, de ziel van organisaties, bezielend leiderschap, bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties, zin en onzin van zelfsturing.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.