Het vrije woord

Auteur: Joost Röselaers

Ooit waren theologen en predikanten de opiniemakers bij uitstek. Overal kwam je hen tegen en hun mening telde mee. Hoe gaat het nu met dominees en de politiek?Nederland staat bekend als land van koopmannen en dominees. De laatsten hebben het moeilijk: de maatschappelijke betekenis van religieuze professionals is kleiner geworden. Welke rol spelen theologen en kerken in het politieke debat over religie? Wanneer is er reden voor predikanten om tegen de politiek in verzet te komen? Zijn journalisten, filosofen, politiek commentatoren of cabaretiers niet de dominees van deze tijd?Dit boek laat predikanten en theologen die actief zijn in de politiek aan het woord en geeft de opiniemakers van deze tijd ¿ de nieuwe dominees ¿ de ruimte voor commentaar.


Joost Röselaers

Theoloog, opiniemaker, predikant

Masterclasses Lezingen & Keynotes

Joost Röselaers

Theoloog, opiniemaker, predikant
Beschikbaar voor: Masterclasses Lezingen & Keynotes

Joost Röselaers (1979) is theoloog, opiniemaker en predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid. Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen waar hij het eerste kerkelijke homo-huwelijk voltrok van het Verenigd Koninkrijk. Röselaers gaf ook vorm aan de populaire Nederlandse City Lunches (NCL) in Londen die uitgroeide tot een plek voor ontmoeting, inspiratie en zingeving voor het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse expat community. Naast predikant is hij hoofdredacteur van Idee, het politiek-wetenschappelijke tijdschrift van de Hans van Mierlostichting. Hij is tevens essayist van het Financieele Dagblad.

De missie van Röselaers is om vanuit oude bronnen nieuwe betekenis te ontdekken in dagelijks werk en leven. Dat doet hij onder andere door ontmoetingsplekken te creëren waar professionals tot vertraging en verdieping komen. Hij faciliteert diners pensant en groepssessies waarbij stilgestaan bij grotere existentiële thema’s die doorklinken in het werkzame leven als (werk)geluk, vergeving, zingeving, identiteit, leiderschap, moraal, conflict, respect en (werk)cultuur.

Hij vertelt verhalen en formuleert van daaruit stellingen om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Zo probeert hij te verbinden, samenhang te creëren in de chaos en nieuwe perspectieven te onderzoeken.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.