Is daar iemand?

Auteur: Wouter van Noort

We appen, mailen, googelen en instagrammen de hele dag door. Steeds meer onderzoek toont aan dat overmatig smartphonegebruik slecht is voor onze concentratie, ons gestrest maakt en zelfs ons brein verandert. Sterker nog: ons smartphonegedrag lijkt steeds meer kenmerken te krijgen van een collectieve verslaving. Maken Google en Facebook ons expres verslaafd?
In Is daar iemand? onderzoekt NRC-journalist Wouter van Noort zijn eigen obsessieve smartphonegedrag en hoe dat gedrag zijn leven, werk en relaties beïnvloedt. Hij spreekt psychologen, economen en technologen en bezoekt de machtigste techbedrijven ter wereld om erachter te komen hoe de smartphone ingrijpt in ons persoonlijke leven, maar ook steeds meer een bepalende politieke factor wordt. Een persoonlijke zoektocht naar de manier waarop de smartphone ons leven beheerst en verandert. En naar wat we kunnen doen als die veranderingen ons niet bevallen.


Wouter van Noort

Journalist

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Wouter van Noort

Journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Wouter van Noort (1985) is journalist bij NRC en ook presentator bij tv programma Mediastorm.

Voor NRC schrijf Wouter van Noort achtergrondverhalen, interviews, commentaren over hoe technologie en de coronacrisis ons leven veranderen, en over hoe we daarmee om kunnen gaan. Hij startte ook de wekelijkse succesvolle nieuwsbrief Future Affairs die een selectie biedt van de spannendste stukken over onze technologische toekomst. Het beste uit de wereldpers over tech, economie, klimaat en megatrends die de komende decennia zullen bepalen. Zo ook publiceert hij zijn nieuwsbrief Transcend waarmee hij samen met lezers zoekt naar zingeving en betekenis in nieuwe wetenschap en oude bronnen.

Wouter van Noort is ook een Top Voice op LinkedIn, het platform waarmee hij tienduizenden mensen en communities bereikt die net als hij de grote vraagstukken van deze tijd willen doorgronden. Als geen ander weet Wouter van Noort de tijdgeest vast te pakken en complexe onderwerpen als ecologie, klimaat en bewustzijn op een toegankelijke te maken en op esthetische wijze voor het voetlicht te brengen.

Van Noort is en was een veelgevraagd commentator over technologie en verandering bij onder andere Op1, 1vandaag, Jinek, RTL Late Night en DWDD. Hij treedt op als spreker en moderator bij festivals en TEDx.

Daarnaast gaf hij lezingen bij de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Groningen en is hij gastdocent bij de Universiteit Leiden.
Onderwerpen waarover Wouter van Noort onder andere spreekt: technologie, innovatie, megatrends, economie, klimaat en transitie, bewustzijn en filosofie.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.