Is daar iemand?

Auteur: Wouter van Noort

We appen, mailen, googelen en instagrammen de hele dag door. Steeds meer onderzoek toont aan dat overmatig smartphonegebruik slecht is voor onze concentratie, ons gestrest maakt en zelfs ons brein verandert. Sterker nog: ons smartphonegedrag lijkt steeds meer kenmerken te krijgen van een collectieve verslaving. Maken Google en Facebook ons expres verslaafd?
In Is daar iemand? onderzoekt NRC-journalist Wouter van Noort zijn eigen obsessieve smartphonegedrag en hoe dat gedrag zijn leven, werk en relaties beïnvloedt. Hij spreekt psychologen, economen en technologen en bezoekt de machtigste techbedrijven ter wereld om erachter te komen hoe de smartphone ingrijpt in ons persoonlijke leven, maar ook steeds meer een bepalende politieke factor wordt. Een persoonlijke zoektocht naar de manier waarop de smartphone ons leven beheerst en verandert. En naar wat we kunnen doen als die veranderingen ons niet bevallen.


Wouter van Noort

Journalist

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Wouter van Noort

Journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Wouter van Noort (1985) is journalist bij NRC.

Voor NRC schrijf Wouter van Noort achtergrondverhalen, interviews, commentaren over hoe technologie en de coronacrisis ons leven veranderen, en over hoe we daarmee om kunnen gaan. Hij startte ook de wekelijkse succesvolle nieuwsbrief Future Affairs (15.000+ abonnees) die een selectie biedt van de spannendste stukken over onze technologische toekomst. Het beste uit de wereldpers over tech, economie, klimaat en megatrends die de komende decennia zullen bepalen. Binnenkort verschijnt ook een podcast hiervan.

Van Noort is een veelgevraagd commentator over technologie en verandering bij onder andere Op1, 1vandaag, Jinek, RTL Late Night en DWDD. Hij treedt op als spreker en moderator bij festivals en TEDx.

Daarnaast gaf hij lezingen bij de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Groningen en is hij gastdocent bij de Universiteit Leiden.

Onderwerpen waarover Wouter van Noort onder andere spreekt: technologie, innovatie, megatrends, economie, klimaat en transitie.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.