Kom vanavond met verhalen

Auteur: Joost Röselaers

In het hart van de winter, als de dagen het kortst zijn, wordt in alle culturen, sinds ver voor het begin van onze christelijke jaartelling, feest gevierd als de dagen weer langer worden en het zonlicht terugkeert. En bij dat feest horen verhalen. De oude Egyptenaren verhaalden over de geboorte van de zonnegod Osiris, de Grieken noemden hem Helios. De Kelten hadden Belenos, de Chinezen Xihu, de Perzen vertelden over Mithras. Het zijn verhalen over hoop en verbondenheid, om ons eraan te herinneren dat het goede zal overwinnen, over het wonder dat er altijd een nieuw begin is.

Kom vanavond met verhalen… bevat vijftien hartverwarmende, waargebeurde verhalen van meestervertellers voor aan de kersttafel, rond de kerstboom of gewoon voor bij de centrale verwarming. Want wat is een mooier cadeau om door te geven dan een kerstverhaal?

Geschreven door

Robert Alberdingk Thijm Mano Bouzamour Adriaan van Dis Coot van Doesburgh Maria Goos Paul Haenen Boris van der Ham Marcia Luyten Joost Röselaers Gijs Scholten van Aschat Floris Tilanus Nicoline Wisse Smit Nelleke Viëtor Lot Vekemans Marion Pauw Jan Terlouw


Joost Röselaers

Theoloog, opiniemaker, predikant

Masterclasses Lezingen & Keynotes

Joost Röselaers

Theoloog, opiniemaker, predikant
Beschikbaar voor: Masterclasses Lezingen & Keynotes

Joost Röselaers (1979) is theoloog, opiniemaker en predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid. Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen waar hij het eerste kerkelijke homo-huwelijk voltrok van het Verenigd Koninkrijk. Röselaers gaf ook vorm aan de populaire Nederlandse City Lunches (NCL) in Londen die uitgroeide tot een plek voor ontmoeting, inspiratie en zingeving voor het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse expat community. Naast predikant is hij hoofdredacteur van Idee, het politiek-wetenschappelijke tijdschrift van de Hans van Mierlostichting. Hij is tevens essayist van het Financieele Dagblad.

De missie van Röselaers is om vanuit oude bronnen nieuwe betekenis te ontdekken in dagelijks werk en leven. Dat doet hij onder andere door ontmoetingsplekken te creëren waar professionals tot vertraging en verdieping komen. Hij faciliteert diners pensant en groepssessies waarbij stilgestaan bij grotere existentiële thema’s die doorklinken in het werkzame leven als (werk)geluk, vergeving, zingeving, identiteit, leiderschap, moraal, conflict, respect en (werk)cultuur.

Hij vertelt verhalen en formuleert van daaruit stellingen om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Zo probeert hij te verbinden, samenhang te creëren in de chaos en nieuwe perspectieven te onderzoeken.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.