Leren & ontwikkelen in het digitale tijdperk

Auteur: Prof. dr. Nick van Dam

De onderscheidende kenmerken van het Digitale Tijdperk zijn innovatie, technologie, internationalisering, klimaatverandering, disrupties en het snelle tempo waarin alles verandert. Alleen organisaties die blijven innoveren hebben een toekomst. Hiervoor is het van vitaal belang dat ze in staat zijn om competenties van hun werknemers te verbeteren en een cultuur van continu leren te creëren.

Deze trends maken een effectieve Leeren Ontwikkelfunctie (L&O) belangrijker dan ooit. In dit compendium bespreekt hoogleraar Nick van Dam en L&O-professionals van McKinsey & Company elk facet van professionele ontwikkeling en leren:

van hoe je L&O-inspanningen goed laat aansluiten bij de businessstrategie en hoe je de L&O-functie versterkt, tot

leeroplossingen ontwerpen, digitaal leren inzetten, L&O feilloos uitvoeren, de impact ervan meten en voor goed bestuur zorgen.

Voor L&O-professionals die de inspanningen van hun organisatie willen aanscherpen, is Leren & Ontwikkelen in het Digitale Tijdperk een onmisbaar boek.

Alle royalties van dit boek worden gedoneerd aan de stichting E-learning for kids.

Nick van Dam

Nick wordt gedreven door één passie: het ontwikkelen van mensen. Hij is een internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, bestselling auteur en spreker op het gebied van corporate leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij McKinsey & Company en Deloitte. In de loop van zijn professionele carrière heeft Nick gewerkt met meer dan 100 cliënten over de hele wereld.


Prof. dr. Nick van Dam

L&D Scientist | Chief Learning Officer | Academic Director

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Prof. dr. Nick van Dam

L&D Scientist | Chief Learning Officer | Academic Director
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Nick is een internationaal erkende thought leader, adviseur, keynote speaker, onderzoeker, facilitator en bestselling auteur van meer dan 27 boeken over corporate learning, human resources management en leiderschapsontwikkeling. Hij heeft meer dan 25 jaar zakelijke ervaring bij Deloitte en McKinsey & Company, waar hij heeft gediend als partner, global chief learning officer, HR-manager en adviseur. Als adviseur heeft hij meer dan 100 klanten over de hele wereld bediend.

Momenteel maakt dr. Van Dam deel uit van de raad van bestuur van de IE University en is hij de chief learning officer. Hij is de directeur van het IE Center for Corporate Learning Innovation en het IE Center for Liquid Learning, en hij is lid van het IE Center for Health, Well-Being & Happiness.

Nick is ook hoogleraar aan IE University en Nyenrode Business Universiteit en hij is universitair hoofddocent aan de Universiteit van de Pennsylvania Graduate School of Education. Hij is academisch directeur van een aantal programma’s, waaronder de Executive Master in Positive Leadership and Transformation, Global Masterclass for L&D Leadership en HR Leadership in the Digital Age.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.