Macht

Auteur: Oscar David

Wie geen macht heeft, loopt niet het risico het te verliezen. Maar wie macht ontbeert, kan er ook niks moois mee creëren. Als we geen macht hebben, kunnen we het niet misbruiken. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken.

Dat macht en instinct met elkaar te maken hebben, ligt voor de hand. Als mensen hebben we een dierlijk instinct dat wil beschermen, heersen en overheersen. Macht en integriteit lijken een minder vanzelfsprekende combinatie. Wanneer echter macht met integriteit wordt uitgeoefend gaat er kracht, waardigheid en inspiratie vanuit.

Psycholoog en organisatieadviseur Oscar David heeft naam gemaakt met het vele malen herdrukte boek Het enneagram in management. In zijn nieuwe boek Macht! beschrijft hij de werking en dynamiek van macht. In vaak zeer persoonlijke verhalen gaat hij op zoek naar de vele puzzelstukjes die samen het fenomeen macht vormen. Daarnaast introduceert hij drie vormen van macht die als een rode draad door het boek lopen: macht 1.0, 2.0 en 3.0. Hiermee wordt de lezer die op zoek is naar een model om macht te omschrijven op zijn wenken bediend. Macht! van instinct tot integriteit is een inspirerend boek over een fascinerend thema waar iedereen mee te maken heeft maar waar tegelijk nog zo veel onbekend over is.


Oscar David

Organisatiepsycholoog, bestuursadviseur, Adj. Prof. aan TIAS

Dagvoorzitter Lezingen & Keynotes Masterclasses

Oscar David

Organisatiepsycholoog, bestuursadviseur, Adj. Prof. aan TIAS
Beschikbaar voor: Dagvoorzitter Lezingen & Keynotes Masterclasses

Oscar David is organisatiepsycholoog, executive coach, bestuursadviseur en enthousiast en betrokken spreker en auteur op het gebied van leiderschap en verandering. Daarnaast is hij Adjunct Professor of Leadership aan TIAS, School for Business and Society, Tilburg University. Oscar David is auteur van verschillende boeken, waaronder Macht! – van instict tot integriteit, Het Enneagram in Organisaties en vele artikelen en boekbijdragen.

De afgelopen 30 jaar begeleidde hij leiders en professionals in de top van een groot aantal internationale ondernemingen, ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen. Zijn lezingen gaan over leiderschap en macht en hij praat net zo aansprekend over de meest recente wetenschappelijke onderzoeken als dat hij put uit de vele praktijkvoorbeelden van de afgelopen jaren. Hij is een regelmatige gast bij BNR Radio waar hij graag spreekt over leiderschap en macht aan de hand van het laatste nieuws.

De lezingen van Oscar David zijn persoonlijk en dynamisch. Iedereen heeft te maken met macht en leiderschap en door de koppeling van actualiteit en aansprekende voorbeelden zitten deelnemers snel op het puntje van hun stoel.

Onderwerpen waar Oscar David graag over spreekt: Macht, leiderschap, psychologie, integriteit, boardroom dynamics, communicatie, conflict, persoonlijke ontwikkeling, coaching, diversiteit

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.