Paarlberg

Auteur: Harry Lensink

Hij was een gevierd zakenman, een gewaardeerd kunstverzamelaar, geliefd weldoener en had friends in high places. Tot justitie hem er in 2004 van betichtte de handlanger van Willem Holleeder te zijn. Het maakte van Jan-Dirk Paarlberg per direct een paria. Zakenpartners vluchtten weg en banken draaiden de geldkraan dicht. De beschuldiging van het Openbaar Ministerie loog er niet om: met zijn structuur van offshore vennootschappen en een batterij aan facilitators zou de Maarssense kasteelheer de van Willem Endstra afgeperste miljoenen hebben witgewassen. 

De val was diep. Tot aan de hoogste rechter is Paarlberg veroordeeld, maar tot op de dag van vandaag houdt hij vol onschuldig te zijn. Onderzoeksjournalist Harry Lensink dook in het roerige leven van de gevloerde vastgoedhandelaar. Wat gebeurde er met de gewraakte miljoenen? Waarom ging het fout tussen Paarlberg en Willem Endstra? Wat was zijn relatie met Holleeder? Hoe solide is zijn veroordeling eigenlijk? 


Harry Lensink

Journalist

Lezingen & Keynotes

Harry Lensink

Journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes

Follow the money. Met dat motto in het achterhoofd dook onderzoeksjournalist Harry Lensink al sinds jaar en dag in de wereld van de georganiseerde misdaad. Hij schreef talloze artikelen en meerdere bestsellers over de jacht op crimineel geld. Lensink is eindredacteur van programma Argos en maakte de populaire Willem-podcast, waarin hij samen met zijn collega Marian Husken wekelijks achtergronden geeft bij het actuele crime-nieuws.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.