The art of Audit

Auteur: Roel Janssen

Eight remarkable government auditors on stage

Accountability, good governance and public trust are intricately linked. Supreme Audit Institutions fulfil an exceptional role in the public domain, checking if governments spend their money properly and examinging the effectiveness of government policies. The are like ‘watchdogs’ for citizens and parliaments.

On the occasion of the retirement of Saskia J. Stuiveling as the president of the Netherlands Court of Audit – Algemene Rekenkamer – eight (former) heads of audit institutions talk about their experiences and innovations in the area of public auditing.

The book contains interviews with Faiza Kefi (Tunesia), Josef Moser (Austria), Terence Nombembe (South Africa), Heid Mendoza (Philippines), Alar Karis (Estonia), David Walker (USA), John Muwanga (Uganda) and Abdulbasit Turki Saeed (Iraq).

Published by Amsterdam University Press (2015)


Roel Janssen

Financieel-economisch journalist

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roel Janssen

Financieel-economisch journalist
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Ruim dertig jaar heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt als redacteur van NRC Handelsblad: als financieel-economisch redacteur, als commentator en als redacteur op de parlementaire redactie. Hij was correspondent in Zuid-Amerika voor de NRC en NOS, met als standplaats Rio de Janeiro in Brazilië. Ook heeft hij enige tijd als correspondent gewerkt in Brussel.

Hij is voorzitter van het Fonds Bijzondere Journalistieke projecten dat subsidies aan journalisten verleent voor tijdrovende en diepgravende journalistieke projecten. Hij is ook voorzitter van de jury van de Anne Vondelingprijs, die jaarlijks een prijs voor politieke journalistiek uitreikt. Daarnaast is hij lid van de Centrale Plancommissie (CPC) van het Centraal Planbureau (CPB) en lid van de Advisory Board van OMFIF, een financiële denktank in Londen.

Over zijn boeken en over de financieel-economische actualiteit houdt hij lezingen. Ook treedt hij op als gespreksleider van discussiebijeenkomsten. Schrijven is niet alleen zijn beroep, ook zijn hobby. Daarnaast heeft hij een ander favoriet tijdverdrijf: zeezeilen. In 2018 heeft hij zijn 36-voet zeilboot teruggevaren van de Azoren naar de Atlantische kust van Frankrijk. Roel Janssen werkt op dit moment aan een nieuw en onthullend boek over ING.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.