The Loudest Duck

Auteur: Laura Liswood

Written in an accessible style, The Loudest Duck is a business fable that offers an alternate view of a multicultural workplace through the use of practical stories and cultural anecdotes. For instance, the Chinese teach their children, “The loudest duck gets shot,” a viewpoint that gets carried into adulthood, while many Americans are taught, “The squeaky wheel gets the grease.” As a result, you find two distinct ways of doing business, neither one being necessarily the right or better way. By understanding others’ viewpoint, you can understand how better to work with them.


Laura Liswood

Secretaris-generaal van Council of Women World Leaders

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Laura Liswood

Secretaris-generaal van Council of Women World Leaders
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Laura Liswood is Secretaris-generaal van de Council of Women World Leaders en voormalig algemeen directeur en adviseur van Goldman Sachs. Ze deelt haar kennis en inzichten over leiderschap, diversiteit, vrouwen in de politiek en het bedrijfsleven voor een groot en klein publiek. In haar keynotes behandelt ze vraagstukken over leiderschap en mythes die daarover bestaan. Ze bespreekt de best practices van topleiders op basis van haar interviews  met vrouwelijke staatshoofden en regeringsleiders. Ze deelt inzichten over hoe je carrière in goede banen te leiden. Liswood is expert op het gebied van diversiteit en unconscious bias en waarom deze van belang zijn.

Liswood is de secretaris-generaal van de Council of Women World Leaders, gevestigd in Washington die bestaat uit vrouwelijke presidenten, premiers en regeringsleiders. Het werk van de Council tracht het begrip te vergroten over leiderschap zelf, bouwt een netwerk voor vrouwelijke leiders op het hoogste niveau en verschaft een forum voor discussie over internationale en maatschappelijke thema’s. Liswood was medeoprichter van de Coucil met president Vigdís Finnbogadóttir van IJsland. Het is de enige organisatie ter wereld die zich inzet voor vrouwelijke staatshoofden en regeringsleiders.

Van 2002 tot 2015 bekleedde Liswood de functie van Senior Advisor bij Goldman Sachs, een wereldwijde investeringsbank. Daarvoor was ze Managing Director, Global Leadership and Diversity bij Goldman Sachs.

Liswood heeft een MBA van Harvard Business School en een B.A. van California State University, San Diego. Ze heeft een J.D.-graad van de University of California, Davis, School of Law, en is toegelaten als advocaat in Californië en Massachusetts.

Onderwerpen waarover zij spreekt: mythen en lessen over leiderschap, communicatiestijlen en goed managen: mannen en vrouwen op het werk, de leider in jezelf vinden, vrouwelijke wereldleiders, de uitdagingen van diversiteit en inclusie: The Loudest Duck, unconscious bias en de volgende stappen.

 

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.