The Moral Formation of Business Schools

Auteur: Jelle van Baardewijk

Jelle van Baardewijk

Filosoof en wetenschapper

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Jelle van Baardewijk

Filosoof en wetenschapper
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Jelle van Baardewijk is een begenadigd spreker op het snijvlak van economie en ethiek. Hij is als lector bedrijfsethiek verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Hij werkt tevens aan de Vrije Universiteit als filosoof. Hij kent de traditie van de filosofie en weet deze moeiteloos te koppelen aan de actualiteit. Zijn lezingen prikkelen en zetten aan tot nadenken! Altijd is er ruimte voor actuele voorbeelden van morele en culturele misstanden, en Jelle onderbouwt zijn voorbeelden ook met data en publicaties. Hij weet ongemakkelijke ethische vragen soepel over het voetlicht te brengen. Meestal ontstaan er spetterende gedachtewisselingen met het publiek, bijvoorbeeld over belastingen, morele fitheid, of Netflixverslaving.

Onderwerpen waarover Jelle van Baardewijk spreekt:

  • Bedrijfsethiek: morele dilemma’s.
  • Techniekethiek: mens versus machine
  • Burn in, burn out: de ethiek van motivatie.

Burn in, burn out. Hoe komt het dat zoveel mensen stress ervaren? Wat zeggen de cijfers? Waarom zijn juist de mensen met passie voor bepaald werk sneller slachtoffer van overspannenheid? In welke zin hangt burn-out samen met maatschappelijke structuren, werk/privé balans, prestatiemaatschappij? Wat valt er sociologisch en ethisch gesproken over te zeggen? En hoe vertaal je dat naar hulp aan elkaar?

  • Geld en macht: de risico’s van 2020, het volgende crisisjaar?
auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.