Waarom zeggen we niet wat we vinden

Auteur: Jan Hille Noordhof

In “Waarom zeggen we niet wat we vinden?’ legt Jan Hille Noordhof uit hoe we een open en veilige bedrijfscultuur kunnen creëren. Organisaties met een open cultuur zijn de winnaars van de toekomst. Niet alleen is het cruciaal voor een wendbare organisatie, maar je voelt je ook meer betrokken als jouw mening telt. Toch houden we vaak onze mond. Hoe komt dat?

Op veel werkplekken voelt het niet veilig om te zeggen wat je vindt. De cultuur schrijft impliciet voor misstanden vooral niet te melden, of je wordt helemaal niet uitgenodigd om mee te denken. Maar ook wijzelf dragen bij aan de zwijgcultuur. We weten niet hoe we zaken moeten aankaarten of zijn bang buitengesloten te worden.

Aan de hand van een eenvoudig model belicht Jan Hille Noordhof de vier aspecten die bepalen of we ons uitspreken: macht, cultuur, vaardigheden en psychologie. Hij geeft praktische tips en technieken waarmee je ook in jouw bedrijf kunt werken aan een open cultuur. Want als medewerkers kunnen zeggen wat ze vinden, komen innovaties en verbeteringen sneller tot stand en wordt het werk veel leuker.


Jan Hille Noordhof

Facilitator, consultant, trainer

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Jan Hille Noordhof

Facilitator, consultant, trainer
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

‘We don’t see things as they are, we see them as we are’ (Anais Nin)

Altijd in voor iets nieuws, mits het doeltreffend is. Iedere vorm mag, zolang er verandering in gang wordt gezet. Jan Hille is in zijn element als mensen hun aannames en overtuigingen ter discussie durven te stellen. Is de wereld wel zoals je ‘m gedacht had? Denken om begrip te krijgen. Kijken en luisteren om patronen te ontdekken, systemen te ontmaskeren. En inspireren om verandering in gang te zetten.

Hij daagt je graag uit kritisch te zijn op je eigen overtuigingen, maar evenzeer op de wereld om je heen. Het zijn allemaal constructen en keuzes. En elke constructie kan herbouwd worden, zoals je elke keuze kunt heroverwegen.

Tijdens zijn lezingen en workshops wordt de context waarbinnen je opereert nooit vergeten. Als de omgeving niet mee verandert, zwem je wel erg tegen de stroom in.

Om het blikveld van zijn publiek en zichzelf te verruimen verzorgt hij sinds een paar jaar ook trainingen in Bologna en Zuid Afrika. In de ontmoeting met mensen in een andere cultuur verruimt je blik bijna als vanzelf.

Zijn specialisme: alle communicatie waarbij het schuurt. Dus: Conflicthantering, Onderhandelen, Doeltreffend Adviseren en Persoonlijke Effectiviteit.

Verder is Jan Hille een niet-onverdienstelijk dichter. Hij treedt soms op met zijn poëzie en was tot twee maal toe winnaar van een poëziewedstrijd.

Zijn eigen inspiratiebronnen? Toneel, muziek, poëzie, geschiedenis en mensen.

‘Onderwerpen waar Noordhof over spreekt:

  • Waarom zeggen we niet wat we vinden? En wat daaraan te doen!
  • Een veilige bedrijfscultuur, hoe bereik je die?
  • Het antwoord op #MeToo; hoe zorg ik voor een open en veilige bedrijfscultuur
  • Het overwinnen van je eigen belemmerende overtuigingen
  • Hoe bereik ik mijn doelen in een lastige omgeving?
  • Zelfsturing en moderne vormen van (mede)zeggenschap
  • Agile-principes in de praktijk

Via deze link is een artikel in het FD te lezen met Jan Hille Noordhof.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs

Derk Sauer

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is

Lees verder »
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.