Wie kies je om te zijn?

Auteur: Roek Lips

In het inspirerende boek Wie kies je om te zijn? deelt Roek Lips verhalen en inzichten die je uitdagen tot reflectie. Want ondanks alles is er altijd een moment waarop je een keuze kunt maken.

Wie kies je om te zijn? van Roek Lips is het boek voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd. Socrates wist het al: we hebben de echte dialoog nodig om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden. Het stellen van vragen en het gesprek daarover zijn volgens hem uitgangspunten voor een zinvol leven.

In Wie kies je om te zijn? gaat Roek Lips in gesprek met meer dan honderd wetenschappers, kunstenaars, denkers en anderen – allen met een bijzondere levenservaring – op zoek naar inspiratie en houvast. De meeste mensen willen aan het einde van hun leven kunnen zeggen dat het de moeite waard is geweest. Maar wat betekent de moeite waard zijn in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is? In Wie kies je om te zijn? deelt Roek Lips de mooiste verhalen en inzichten en daagt je als lezer uit tot reflectie. Want ondanks alles wat er op je pad komt, is er altijd een moment waarin je een keuze kunt maken.

In Wie kies je om te zijn? gaat Roek Lips in gesprek met Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Louis van Gaal, Jan Geurtz, Bertold Gersons, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Reinbert de Leeuw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Typhoon, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw en velen anderen.

‘Een ceo die opschept over zijn vier uur slaap heeft zijn beste tijd gehad.’ – Paul Verhaeghe


Roek Lips

Journalist, bestuurder, leiderschapsadviseur

Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roek Lips

Journalist, bestuurder, leiderschapsadviseur
Beschikbaar voor: Lezingen & Keynotes Masterclasses

Roek Lips (1961) is een veelzijdig persoon. Journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, oud-bestuurder (televisiedirectie NCRV en NPO/RvB Publieke Omroep) en film- en theatermaker. Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren. Ervaren in strategische verandering, crisis, natuurlijk optreden en leiderschapsontwikkeling. Hij wordt regelmatig gevraagd voor masterclasses en interactieve inspiratiesessies op het gebied van merk en reputatie-ontwikkeling en nieuw leiderschap.

Wie kies je om te zijn

Voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd.

Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en in verwarring is? Wat vraagt dat van ons (persoonlijk) leiderschap? Roek Lips is in gesprek gegaan met inmiddels meer dan 100 bestuurders, wetenschappers, kunstenaars en andere mensen met een bijzonder verhaal, op zoek naar inspiratie en houvast. Al deze gesprekken zijn met camera vastgelegd. Door gebruik te maken van stijlvol gefilmde fragmenten zet Roek in deze interactieve sessie aan tot reflectie en dialoog. Aan de hand van opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen neemt Roek je mee en daagt je uit met prikkelende vragen.

Een keynote, inspiratiesessie, of masterclass die houvast biedt in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Want ondanks alles wat er op je pad komt, is er altijd de vrijheid om te kiezen.

Het dagblad Trouw publiceert met regelmaat artikelen met verhalen uit de serie, die stuk voor stuk ‘best gelezen’ zijn.

‘Wie kies je om te zijn’ met medewerking van onder meer Ahmed Aboutaleb, Wiebe Draijer, Paul de Blot, Claudia de Breij, Louis van Gaal, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Reinbert de Leeuw, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Typhoon, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw en vele anderen.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.