Derk Sauer als spreker

Derk Sauer is een toonaangevende Nederlandse spreker, journalist, mediaondernemer en invloedrijke uitgever. Derk Sauer is oprichter en uitgever van het onafhankelijke journalistieke platform The Moscow Times dat zowel een Engelse als Russische website heeft. Sauer woonde 32 jaar in Rusland waar hij zijn succesvolle mediabedrijf Independent Media leidde. Al dertig jaar schrijft Derk Sauer een column voor de Amsterdamse krant Het Parool. Derk Sauer geldt als pionier op gebied van media en onafhankelijke journalistiek in Rusland en daarbuiten. Lef, moed en avonturisme lopen als een rode draad door het leven van Sauer. Als spreker op bijeenkomsten en events is Derk Sauer gepokt en gemazeld.

Na de inval van Rusland in Oekraïne op 24 februari 2022 werd hij zelf slachtoffer van de invasie en was hij genoodzaakt om het land te verlaten. Even later besloot hij om The Moscow Times activiteiten te verplaatsen naar Nederland vanwege de strenge mediawetgeving in Rusland.

Derk Sauer in Rusland

Toen Sauer in 1992 zijn mediabedrijf Independent Media oprichtte gold Sauer als een absolutie pionier in het Russische medialandschap. Het waren de jaren waarin Rusland zich opende voor de Westerse wereld. Hij richtte het eerste Russische glossymagazine op en ook introduceerde hij Amerikaanse titels als Playboy, FHM, Men’s Health en Cosmopolitan waarvan zijn vrouw Ellen jarenlang hoofdredacteur was.

Zijn maatschappelijke en journalistieke invloed en macht was groot met de oprichting van zijn krant The Moscow Times die een onafhankelijke inkijk gaf in de werking van Rusland. De grootste journalistieke impact had Sauer met Vedomosti, de enige echte onafhankelijke zakenkrant in Rusland. Vedomosti had een partnerschap met The Wall Street Journal en The Financial Times: ‘ze heeft een hele generatie Russische journalisten opgevoed’. In 2005 werd Independent Media verkocht aan Sanoma en in 2017 kocht hij zelf de krant The Moscow Times weer terug.

Zijn jarenlange verblijf in Rusland leverde Sauer nauwe contacten op in de Russische samenleving en elite. Sauer is een expert en insider in de Russische media, politiek en zakenwereld. Derk Sauer is getrouwd met Ellen Verbeek. ‘Met haar samen heb ik mooist denkbare opgebouwd: een warm gezin. Familie is het enige wat er écht toe doet. De rest is bijzaak’.

Onderwerpen waar Derk Sauer onder andere over spreekt:

Ondernemerschap
Rusland
– De oorlog tussen Rusland en Oekraïne
– Media en journalistiek
– Persvrijheid
– Leiderschap

Spreker Derk Sauer over Rusland, media en ondernemerschap

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.