Erik Scherder als spreker

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is bekend van de Universiteit van Nederland, De Wereld Draait Door, de EO-serie Erik Scherder zoekt Methusalem en de masterclass en minicolleges bij Omroep MAX.

Scherder doet veel onderzoek naar de invloed van bewegen op het brein. Hij schreef er een bestseller over met het boek Laat je hersenen niet zitten.  Daarin pleit hij voor minimaal 30 minuten bewegen voor jong en oud. Het is een zeer enthousiasmerend verhaal met een wetenschappelijke basis. Hij betoogt: ‘beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico’s op het ontwikkelen van dementie’.

Ook treedt Erik Scherder als spreker op over de invloed van muziek op het brein. Hij hij schreef het op in zijn wederom succesvolle boek Singing in the brain. Scherder legt een sterke relatie tussen muziek en de hersenwerking. Hij toont aan dat muziek luisteren en bezig zijn met muziek bijdraagt aan de gezondheid en geluksbeleving van mensen.

Met Erik Scherder als spreker of gast heb je als organisatie een optimistische, enthousiasmerende kracht in huis. Hij weet als geen ander het publiek te bewegen en te raken met zijn kennis en ervaring.

Onderwerpen waar Scherder over spreekt: stress(management), burn out, vitaliteit, verandering, duurzaamheid, gezond ouder worden/langer door werken, hersenaandoeningen en dementie.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.