Jeroen Ketting als spreker

Jeroen Ketting is oprichter van LifeLine Ukraine, een van de grootste civiele humanitaire initiatieven in Nederland. Voordat hij zich op humanitair ondernemerschap richtte, woonde Jeroen 28 jaar in Rusland waar hij eigenaar was van verschillende vooraanstaande bedrijven. Lang gold Jeroen Ketting als matchmaker tussen het Nederlandse en Russische bedrijfsleven en was hij betrokken bij de vele handelsmissies tussen de beide landen.

Twee belangrijke beslissingen

Toen op 24 februari 2022 de grootschalige oorlog in Oekraïne uitbrak, nam Jeroen Ketting twee beslissingen. De eerste beslissing was om zijn zakelijke activiteiten in Rusland stop te zetten en Rusland te verlaten. De tweede beslissing was om al zijn tijd en middelen te besteden aan het helpen van Oekraïners die door de oorlog waren getroffen. Met een groot risico voor zijn eigen veiligheid begon Jeroen vrachtwagens met humanitaire hulp vanuit Nederland naar Oekraïne te sturen terwijl hij nog steeds in Moskou verbleef, 4,7 kilometer verwijderd van het Kremlin.

Lezingen en keynotes

In zijn keynotes en lezingen combineert Jeroen Ketting 28 jaar leven en ondernemerschap in Rusland, met zijn humanitaire ervaring in het oorlogsgebied van Oekraïne en zijn ervaring als bergbeklimmer en marathonloper. Hij geeft mensen inzicht in de realiteit van deze extreme omgevingen en deelt zijn geleerde lessen die hem en vele anderen in zijn persoonlijke leven en werk verder geholpen hebben.

Onderwerpen waarover Jeroen Ketting spreekt zijn:

  • Humanitair ondernemerschap
  • Een ooggetuigenverslag van ‘de muren van het Kremlin tot de Oekraïense frontlinie’
  • Rusland versus het Westen,
  • Veerkracht in leven en werk
  • Waardegedreven leiderschap.

LifeLine Ukraine

Inmiddels is LifeLine Ukraine een unieke humanitaire onderneming geworden, die traditionele humanitaire hulp combineert met scholing en ontwikkeling van mensen in Oekraïne. Binnen de eerste 10 maanden van de oorlog groeide het humanitaire project – dat begon met als doel om één vrachtwagen met hulpgoederen per week naar Oekraïne te sturen –  uit tot een 5-dimensionale humanitaire organisatie met LifeLine Aid, LifeLine Veteran Tech, LifeLine Fair Farm Cooperative, LifeLine WomenInTrade en LifeLine Energy Solutions.

Naast het blijven sturen van één volle vrachtwagen per week met humanitaire hulp naar de meest noodzakelijke bestemmingen in Oekraïne, ondersteunt LifeLine Ukraine nu bedrijven die in handen zijn van vrouwen. Ook leidt het veteranen op om ze klaar te stomen voor thuiswerk voor West-Europese IT-bedrijven, helpt het kleine Oekraïense boeren op coöperatieve basis met exporteren naar de EU en zet het generatoren in heel Oekraïne in.

Bekijk zijn interview op NPO1

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.