Jimmy Nelson als spreker

Nederlands-Engelse kunstenaar Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) heeft de afgelopen dertig jaar gewerkt als een fotograaf en is de initiatiefnemer van de Jimmy Nelson Foundation. Op 16-jarige leeftijd was hij dat per ongeluk de verkeerde medicatie voorgeschreven en leed aan Alopecia totalis, waardoor hij al zijn haar verloor. Op het internaat van de jezuïeten werd zijn kaalheid aangezien als een teken van rebellie en hij voelde zich sociaal geïsoleerd. Als gevolg hiervan begon Jimmy onbewust zijn zoektocht naar een plek waar hij zich op zijn gemak voelde in de wereld. Op 18-jarige leeftijd koos hij voor Tibet, waar hij in zijn naïviteit dacht dat alle jonge mannen kaal waren en hij zich op zijn gemak zou voelen. Het was de katalysator voor zijn eindeloze zoektocht naar menselijke connectie.

Before they pass away

Met deze onvermijdelijke zoektocht naar zichzelf, kwam hij in aanraking met

een verscheidenheid aan mensen met ieder hun eigen cultuur, taal en ideeën over schoonheid.

Hij besloot de mensen die hij ontmoette waardig vast te leggen op camera. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn romantische, iconische en uitbundige stijl, die hij bundelde in zijn eerste boek Before they pass away waar 200.000 exemplaren van verkocht werden. Het succes sterkte hem in zijn missie om inheemse culturen te eren.

Homage to Humanity

In januari 2016 begon hij met reizen en wilde de lezer echg meenemen op zijn reis.

Door interviews, verhalen, film en 360 graden materiaal te verzamelen naast zijn fotografie ontstond een meeslepende ervaring voor de toeschouwer en lezer.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.