Mpanzu Bamenga als spreker

Mpanzu Bamenga is jurist en politicus. Tevens is hij mede-oprichter van Incleaders (Inclusion Leaders Network) en in 1994 vluchtte hij samen met zijn moeder en broer uit Congo naar Nederland. Dertien jaar heeft hij in Nederland gewoond, zonder een verblijfsvergunning.

Ondanks deze hachelijke situatie heeft hij altijd geloofd in een betere toekomst en heeft hij alle kansen die hij kreeg met beide handen aangegrepen. Bamenga droomde, ondanks hun eigen armoede en onzekerheid, al heel jong van een rechtvaardige en inclusieve samenleving. Bamenga is onder andere werkzaam als coördinator en teammanager bij de Regiegroep Ongedocumenteerden Amsterdam. Hij houdt toezicht en monitort het gemeentelijk beleid omtrent ongedocumenteerden en organiseert samenwerking tussen Amsterdamse partners, lokale en landelijke overheden.

In 2016 werd Bamenga verkozen tot Eindhovens politiek talent van het jaar. Hij werd uitgenodigd om naar de Verenigde Staten te komen voor een uitwisselingsprogramma van het Bureau of Educational and Cultural Affairs of the U.S. Department of State.  Hij werd ook gevraagd als spreker bij The Congressional Black Caucus Foundation Event 2016 (waar Barack Obama de hoofdspreker was) en in het Witte Huis.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.