Peter Blom als spreker

Peter Blom is voormalig CEO van Triodos Bank NV, bestuurder en commissaris. Sinds de oprichting van de Triodos Bank was hij al betrokken en 1997 begon hij als Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Triodos Bank. Peter Blom geldt als een internationale pionier en visionair op gebied van duurzaam bankieren en sustainable finance. Onder zijn leiding groeide de Triodos Bank uit van een kleine ideële onderneming tot een middelgrote Europese bank (balanstotaal: €23 miljard en 1.500 medewerkers) met volledige vergunning en een sterke ecologische en sociale missie. Triodos Bank kreeg wereldwijde erkenning als succesvolle koploper op het gebied van duurzaam, sociaal-inclusief bankieren en als beheerder van 20 high-rated beleggingsfondsen.

Peter Blom heeft decennialang op het hoogste niveau intensieve betrokkenheid bij zowel de ontwikkeling van sustainable finance op systeem- en visionair niveau als bij de dagelijkse operatie van de bank- en financiële praktijk. Met als grootste verdienste het verbinden van het gedachtegoed rondom sustainable finance met de dagelijkse praktijk.

Peter Blom was in dit verband oprichter van de succesvolle beweging voor value-based banking wereldwijd (GABV) bestaande uit meer dan 60 onafhankelijke banken. Tevens is hij samen met onder andere Herman Wijffels oprichter van het Sustainable Finance Lab in Nederland, nu een zeer invloedrijke academische denktank. De rode draad in de loopbaan van Peter Blom is Finance Change, Change Finance.

Peter Blom is op dit moment onder andere Commissaris bij De Nederlandse Bank, voorzitter van de Raad van Toezicht van MVO Nederland, voorzitter Centrale Plan Commissie bij het Centraal Planbureau en tevens lid van de Club van Rome waar hij ook Member of the Executive Committee is.

Onderwerpen waarover Peter Blom spreekt zijn:

  • Internaliseren van duurzaam leiderschap om effectiever en soepel met de medewerkers en klanten het transitie-proces aan te gaan
  • Duurzaamheid als integraal onderdeel van de Corporate Strategy
  • Hoe betrek je de stakeholders? Hoe maak je het een kracht in plaats van een verplichting?
  • Hoe breng je ethische en duurzaamheidsdilemma’s en de manier waarop je er mee om bent gegaan naar buiten? Eerlijk, transparant, kwetsbaar en consequent zijn daarbij de steekwoorden.
  • Sustainable Leadership: inside-out & outside-in

Download English profile and curriculum here

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.