Sander Schimmelpenninck als spreker

Sander Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Hij is journalist, podcastmaker en oprichter van een mediabedrijf.

Na een korte loopbaan op de Zuidas, gooide hij het over een andere boeg en begon in 2012 met het ondernemerschap. Sinds september 2013 combineert hij het ondernemen met het parttime redacteurschap bij Quote, waar hij in november 2016 werd benoemd tot hoofdredacteur. Na zijn afscheid als hoofdredacteur bleef Schimmelpenninck schrijven en heeft een wekelijkse column in De Volkskrant. Samen met Ruben van Swieten publiceerde hij ook het boek Elite gezocht waarin hij een inkijkje geeft in de wereld van het grote geld en de economische elite.

Schimmelpenninck richtte in 2020 zijn mediabedrijf Tonny Media op waarmee hij succesvol podcasts produceert. Schimmelpenninck is tevens documentairemaker en maakte de succesvolle serie Sander en de Kloof waarmee hij de ongelijkheid in Nederland aan de kaak stelde. Met zijn laatste boek Sander en de Brug geeft hij vijf denkrichtingen om de ongelijkheid in Nederland aan te pakken.

Sander Schimmelpennick is in te zetten als spreker of moderator over politiek, media, journalistiek, ondernemerschap, economie en ongelijkheid. Op lichtvoetige toon kan hij vaak zware en complexe onderwerpen toegankelijk en sprankelend maken.

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.