Thomas Kolster als spreker

Thomas Kolster is een Deense marketingactivist – aka Mr Goodvertising – die bedrijven wil stimuleren om vanuit zingeving en (post)purpose te denken en people en planet op de eerste plaats te zetten. Als ervaren professional op het gebied van branding en duurzaamheid adviseert hij Fortune 500-bedrijven, start-ups, overheden, agentschappen en non-profitorganisaties. Kolster is oprichter van de wereldwijde Goodvertising movement die heeft geleid tot een positieve verschuiving in adverteren. Hij is ook de auteur van twee boeken: Goodvertising (Thames & Hudson 2012) en The Hero Trap (2020)

Hij is een internationaal erkende keynotespreker die in meer dan 70 landen is verschenen op evenementen als TEDx, SXSW, D&AD & Sustainable Brands; en is columnist voor The Guardian, Adweek, The Drum en diverse andere media.

Kolster komt terug op zijn eerdere overtuigingen en waarschuwt merken voor de zogenoemde purpose: “Als je probeert te vliegen als Superman, val je recht op je gezicht”. Thomas noemt het de hero trap. Vandaag de dag springen merken massaal op de kar wanneer het gaat over sociale en ecologische kwesties, van plasticsoep tot diversiteit. Er is een toenemend wantrouwen ten opzichte van deze inspanningen, die vaak gezien worden als goedkope marketingstunts die je enkel aanzetten om nóg meer te kopen.

Aan de hand van top-line marketing casestudies en diepte-interviews met onder andere P&G’s CMO Marc Pritchard, laat Kolster zien dat mensen pas écht gemotiveerd zijn om te handelen wanneer het gaat over hun eigen leven en geluk. Een uitgevoerde studie die bekende commercials met elkaar vergelijkt, toont aan dat een people-first-benadering mensen 29,5% méér aanzet om effectief te handelen naar de berichtgeving dan de traditionele communicatie over purpose. De essentiële vraag die je je hierbij moet stellen is: ‘Wie kan ik dankzij jou worden?’ Hierop moet je inspelen en met die vraag in het achterhoofd moet je een nieuwe koers uitstippelen voor je merk. Alleen zo kan je op grote schaal gedrag veranderen en voor iedereen een duurzame groei garanderen.

Thomas luidt het begin in van een nieuw post-purpose tijdperk, waarin merken die de dromen, ambities en creativiteit van hun kopers niet op de eerste plaats zetten als echte bandieten bestempeld worden.

Onderwerpen waarover hij spreekt zijn: purpose, post-purpose, purpose-led leadership, zingeving, marketing, brand marketing, change,

auteurs, sprekers, onderwerpen, masterclasses & workshops

AUTEURS & SPREKERS

Lezingen, keynotes, optredens door topauteurs
Niet verwijderen, is nodig voor vormgeving, wordt niet op site getoond.

Vraag een offerte aan

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief
Door het aanmelden geef je toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen en ga je akkoord met onze privacy policy.